5-sjoofartens-hus.jpg
Inngangsparti
Sjøfartens Hus
4-sjoefartens-hus.jpg
Sjøfartens Hus
3-formannsveggen.jpg
Formannsveggen
Jubileumsmiddagen.jpg
2-moeterom.jpg
Møterom
Skomvaer salong.jpg

Skomvær salong

previous arrow
next arrow

Rådmann i Porsgrunn Rose-Marie Christiansen var foredragsholder i medlemsmøtet 6. februar.

Det knyttet seg stor interesse til hva hun ville si om området for Sjøfartsmuséet og konflikten med Stiftelsen Porsgrunnsmuséene.

- Mange er sinte og lurer på hva vi driver med, innledet hun. Hun forklarte at Stiftelsen vil at kommunen skal gi dem de pengene de trenger til vedlikeholdet, men det ønsker ikke politikerne i Porsgrunn. Kommunen vil ha kontrollen selv og koble inn fagfolk som kan stå for restaurering. Når det ikke ble enighet om løsninger i flere dialogmøter, ble leiekontrakten sagt opp. - Jeg tenker at når en konflikt har låst seg så fast, så er det rettens oppgave å komme med en domsavsigelse. Det er det vi står i dag, sa rådmannen.

 Rådmann Rose-Marie Christiansen forklarte i foredraget at Stiftelsen Porsgrunnsmuséene eier noen bygninger på sjøfartsområdet, som hun kalte det. Men så leier de noen bygninger som Porsgrunn kommune nå eier for 100 kroner året. I kontrakten står det at de skal drive vedlikehold. Det har vært spørsmål om hvor mye penger de burde fått fra Porsgrunn kommune. Mange løsninger har vært diskutert.

-Stiftelsen har gjort mye vedlikehold, men har ikke klart det. Og dette vil koste veldig mye penger, poengterte hun.

Rådmannen var innom en rekke aktuelle temaer i kommunen. Om den planlagte gangbrua over elva, sa hun at det vil berike byen og knytte vest og øst tettere sammen. - Dette er penger vi ikke kan bruke til andre forhold.

Hun pekte på Franklintorget, som hun mener vil berike byen og skape frodig folkeliv med arrangementer hele året.

Hun var glad for at den nye elektriske ferga til øyene, snart kommer i gang.

-Vi må skape en attraktiv by, der folk vil bo og trives. Det er viktig, ikke bare å bygge ut sykehjem, men også stimulere kulturtiltak som skaper en levende by for de som bor her. Porsgrunn må tiltrekke seg unge mennesker, slåss om kompetanse. Det må skapes en fremtidsplan for kommunen, som hun mente det neste bystyret må behandle. - Jeg ønsker meg en prioritert ungdomsprofil også med vekt på rimeligere botilbud for folk i etableringsfasen.

Eldreomsorg må styrkes. Hun pekte på en bedre avvikskultur, som kan avdekke behovet for forbedringer. NRK’s Brennpunkt-program har synliggjort svakheter i Norge, som vi må ta på alvor, la hun til.

Kravet til sentrale politikere er at Kommune-Norge må ha mere penger til alle sine oppgaver, oppsummerte rådmann Rose-Marie Christiansen.

Ingen hendelser

Her er vi

Støtt oss i Grasrotandelen

grasrotandelen
Send SMS til 2020
"Grasrotandelen 979254539"

logo porsgrund sjomannsforening

Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Porsgrund og Omegns Sjømandsforening
Tollbodgata 23
3933 Porsgrunn

E-post: porsgrunn1847@gmail.com

Webdesign ©2022 av Web Norge